To do in Istanbul

Ben je van plan om op reis te gaan naar Istanbul? Wat leuk! Istanbul is een hele interessante stad, waar veel te beleven is. Om te beginnen is Istanbul natuurlijk heel bijzonder, omdat het zowel Arabisch als Europees is. Dat zie je niet vaak met steden. Ook zijn er veel paleizen, mooie gebouwen en moskeeën die je kunt bekijken. Daarom hier een aantal tips om te doen in Istanbul.

 

Hagia Sophia

De Hagia Sophia of de Aya Sophina is een bijzonder gebouw om te bekijken. Dit gebouw was namelijk eerst een kathedraal en moskee en nu is het een museum. Het gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wil je nog meer moskeeën bekijken, dan zit je goed in Istanbul, er zijn er namelijk wel meer dan 500!

 

Bosphorus cruise

Het is een hele leuke ervaring om met deze cruise te gaan. Vanaf de boot heb je een mooi uitzicht op de stad. Er zijn verschillende cruises: een lange variant en een korte variant. Zo zie je de stad ook eens op een andere manier.

 

Een bazaar

Als je in Istanbul bent, bezoek dan een leuke bazaar (bijvoorbeeld de Grand Bazaar). Dit is heel uniek om eens te doen en je kunt er allerlei mooie dingen kopen. Ook heel leuk voor als je souvenirs wilt meenemen voor mensen thuis. Hier kun je echt iets unieks vinden.

 

Een waterpijp lounge

In Istanbul zijn er veel gelegenheden om waterpijp te roken, in bijvoorbeeld een waterpijp lounge. Hier hebben ze veel keuze uit verschillende shisha smaken en waarschijnlijk kom je allerlei smaken tegen die je nog nooit hebt gezien of geproefd.

 

Een massage

Ben je helemaal ontspannen geworden van de shisha en kun je er niet genoeg van krijgen? Dan kun je voor nog wat extra ontspanning een massage laten doen. De massages in Istanbul zijn erg goed en er zijn ook heel veel sauna’s waar je heen kunt gaan.