Tips om geld te besparen

Je kunt oneindig vaak bereken salaris doen om te kijken of je meer gaat verdienen, maar de kans dat dit zin heeft is niet heel groot. Je kunt ook proberen de loonservice van je werk te bellen om meer geld te vragen, maar dit is ook een kansloze missie. Het is een beter idee om gewoon geld te besparen en daar geven we vandaag tips voor.

 

Verkoop ongewenste dingen online

Door de jaren heen verzamelen we zoveel onnodige spullen en oude dingen worden gewoon vergeten achter in de kast. Het kan de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen tussen al je spullen – wees meedogenloos – en ontdek wat je niet meer gebruikt. Deze spullen kunnen op Marktplaats worden verkocht. Tijdens dit proces heb je wat geld verdiend en de spullen zullen naar iemand zijn gegaan die het kan gebruiken.

 

Stop met je slechte gewoonten

Stop met roken, verminder de alcoholconsumptie en stop met het kopen van dure koffie. Kleine dingen als deze lijken misschien niet zo heel erg, maar de kosten stijgen snel. Als je eraan gewend raakt om deze gewoonten te verminderen, dan kun je een enorme hoeveelheid geld besparen.

 

Gebruik geen creditcards

Geld uitgeven dat u niet hebt is een slecht idee wanneer u probeert geld te besparen. Dit kan ertoe leiden dat je in enorme schulden terecht komt en jezelf verder in een gat graaft. Verberg de creditcard die je hebt uit het zicht, zodat je niet in de verleiding komt om ze te gebruiken. Britse creditcardhouders zijn momenteel gemiddeld tweeduizend pond verschuldigd. Bewaar je creditcard dus niet in je portemonnee, maar gebruik ze alleen als er een “noodgeval” is.

 

Rijd minder agressief

Een hoge snelheid, snel accelereren en hard remmen zijn inefficiënt. Volgens FuelEconomy.gov verlaagt meer zorgvuldig rijden je benzinegebruik met 33% op de snelweg. Als u een apparaat ontvangt dat u feedback geeft, kunt u uw gereden kilometers mogelijk met wel 10% verbeteren.