Man & mode

Binnen bepaalde scene's (voornamelijk die van de homo-man), is het compleet booming om een zilveren naamketting te kopen. Is de gouden naamketting te 'Gerard Joling' voor deze mannen; zilver is momenteel juist très chic. Je draagt de zilveren naamketting fijntjes onder je kraakwitte overhemd.

Metro-man mode

Natuurlijk is er dan ook nog de 'metro-man' (ja, hij bestaat nog steeds; niet gay, maar wel herbergt vrouwelijke elementen in zijn kledingstijl). Neem het 'mannen-sjaaltje'. Stoere kerels, breed geschouderd, met een vrouwelijk sjaaltje om de hals gedrapeerd… Dit sjaaltje is niet als stoere buitenshawl bedoeld, maar als fashion-item. 

Hangers voor de stoere vent

Nog meer voor echte mannen? Tegenwoordig ook steeds vaker gespot: een graveerplaatjes hanger. Hierin staat de naam vermeldt van je geliefde. Deze trend is nooit weggeweest en is meer een statement naar de buitenwereld ('wij horen bij elkaar') dan een heuze modetrend. Toch haakt dit statement aan een actuele herenmode trend, namelijk die van het graveerplaatje, voorzien van naam en andere persoonlijke gegevens. Dit plaatje wordt bij voorkeur gedragen aan een zwart lederen snoer om de hals.