Leer verven

Je kunt een lederen kledingitem een nieuw leven inblazen door deze te verven. Denk bijvoorbeeld aan een leren jas of -broek. Kies zorgvuldig de verf uit die je gaat gebruiken, want je wilt het natuurlijk niet verpesten! Een foute verf kan funest zijn voor je kledingstuk en geeft het compleet tegenovergestelde resultaat. Leer is een mooie stof, maar kan er na verloop van tijd slordig uit komen te zien. Om in het thema duurzaamheid te blijven: je hoeft niet altijd een compleet nieuw kledingstuk te kopen wanneer iets niet meer helemaal mooi is. In plaats daarvan geef je het met wat verf weer een frisse look.

Wanneer je leer gaat verven heb je de juiste leerverf nodig. Dit is erg belangrijk, want een andere verfsoort kan je leer totaal verpesten. Het is van belang dat de leerverf flexibel is. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf makkelijk meebeweegt met het leer. Het voorkomt dat de verf af gaat bladderen of gaat scheuren. Angelus leerverf is uiterst geschikt voor het verven van leer. Deze verf van Amerikaanse boden gebruikt men al jaren voor het verven van lederen producten. Angelus leerverf is volgens velen de beste leerverf die verkrijgbaar is.

De meeste leren jassen beginnen met slijten rond de kraag en armen. De reden hiervoor is dat er op deze plekken veel wrijving is. Vaak is de rest van de jas dan nog wel in goede staat. Met een beetje verf over de versleten plekken ziet je jas er weer uit alsof je hem net uit de winkel hebt. Je kunt gemakkelijk je leren jas verven.

Wanneer je van plan bent het leer te gaan verven, moet je het leer van tevoren goed voorbereiden. Dit is essentieel, omdat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat de verf goed blijft zitten. Je dient het leer eerst te behandelen met een ontvetter. Let goed op welke ontvetter je gebruikt, want zoiets als spiritus zal het leer beschadigen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.