Inkopen bij een online mode groothandel

In de Benelux zijn er veel groothandels, van horeca tot sportdetailhandel, elke industrie heeft zijn eigen groothandel. Zo zijn er natuurlijk ook damesmode groothandels. Met de komst van het internet en de 24-uurseconomie sluiten veel van dit soort groothandels hun showrooms en gaan hun collecties in online webshops verkopen. Om het online inkopen van damesmode vlekkeloos te laten verlopen, geeft dit artikel informatie waar je als inkoper aan moet denken als je van inkopen bij showroom groothandels gaat inkopen bij online groothandels.  

Groothandels in damesmode

Op internet zijn honderden damesmode groothandels te vinden die in de Benelux werkzaam zijn en een meervoud hiervan heeft in plaats van een showroom, alleen een webshop. Enkele bekende groothandels in damesmode waar je via de webshop kunt inkopen zijn Fashion Trends, ByKa Fashion, di Momenti en Verma Fashion. De bekendste groothandel in dit segment is misschien wel Dresses Only, die als webshop een eigen collectie veelzijdige damesmode voor een brede doelgroep ontwikkeld. Goed om te vermelden daarbij is dat ze sinds kort ook een Vlaamse tak hebben. Net als bij andere online groothandels worden ook bij Dresses Only orders die op werkdagen geplaats worden, dezelfde dag verzonden. 

Het kiezen van een groothandel

Als je op zoek bent naar een groothandel in damesmode, dan kies je natuurlijk niet de eerste die je tegenkomt. Iedere inkoper heeft bepaalde punten die hij of zij belangrijk vindt waar een groothandel aan moet voldoen. De punten die altijd belangrijk zijn bij het kiezen van een goede groothandel in damesmode zijn:

Nieuwe collecties: je wilt als inkoper van mode natuurlijk niet achterblijven bij de laatste trends, daarom is het belangrijk om een groothandel te hebben die regelmatig nieuwe collecties heeft.

Goede prijs-kwaliteitverhouding: een goede prijs-kwaliteitverhouding is een must, het zorgt er onder andere voor dat klanten terugkomen om bij jou hun kleding te kopen.

Goede marge: de marge op de kleding (de verkoopprijs minus de inkoopprijs) moet natuurlijk voldoende zijn om alle overige kosten te dekken en uiteindelijk een goede winst te maken.

Vul deze drie punten aan met jouw eigen voorwaarden en u kunt eenvoudig en snel een groothandel vinden die voor jou geschikt is!

Aandachtspunten

Als je als inkoper een damesmode groothandel hebt gevonden die bij jouw wensen past, dan zijn er nog een paar aandachtspunten die vaak vergeten worden. Bij elke groothandel in mode is het belangrijk dat je als inkoper weet wat je koopt, vooral als de groothandel geen showroom heeft (of als de showroom te ver weg is) gaan inkopers vaak de fout in. De 3 belangrijkste aandachtspunten voor het inkopen bij damesmode groothandels die voornamelijk online werkzaam zijn, zijn:

·         Levertijd: hoeveel tijd zit er tussen het bestellen en de daadwerkelijke levering?

·         Bestelaantal: wat is het minimale bestelaantal?

·         Maten: zijn de maten van de kleding gebaseerd op de Nederlandse, Europese, Amerikaanse of Aziatische vrouw?

Samen met je eigen ervaring en de informatie uit dit artikel, wordt het online inkopen bij damesmode groothandels een eenvoudige taak.