Het trekken van kiezen en tanden

 

Bijna niemand ontkomt eraan: de dag dat er een kies of tand getrokken moet worden. Dit kan zijn omdat je gebit anders niet goed meer groeit of omdat de tand of kies niet meer goed is. Bijna iedereen gruwelt bij de gedachte aan zo’n ingreep, maar weten we eigenlijk wel hoe dit precies in zijn werk gaat? Omdat velen van ons bang zijn voor de tandarts, vinden we het bij voorbaat al geen prettig idee. Iemand die met zijn gereedschap in je mond gaat zitten wroeten zonder dat jij hier controle over hebt. Een ingreep die vaak voorkomt is een verstandskies trekken. Bij veel mensen gaat deze wanneer zij wat ouder zijn in de weg zitten, waardoor het gebit mogelijk scheefgroeit. Om dit te voorkomen trekt de tandarts deze kies er dan uit. Het komt iets minder vaak voor dat de tandarts een ‘normale’ tand of kies moet trekken.

Wanneer het dan zo ver is, is het fijn om te weten waar je aan toe bent.  De tandarts zal je als eerste verdoven, zodat je er niets van voelt wanneer hij de tand of kies uit je mond trekt. Vervolgens zal hij het tandvlees rondom de desbetreffende tand een beetje los maken. Dit zorgt ervoor dat de tand makkelijker te trekken is. Dit kan vervelend voelen, maar door de verdoving doet het geen pijn. Hierna trekt de tandarts jouw tand eruit en is het eigenlijk al klaar.

In veel gevallen wordt de tand vervangen door een implantaat tand, dit is echter niet altijd zo. Ook kijkt de tandarts na de behandeling of de wond een hechting nodig heeft. Dit is vaak niet het geval, maar wanneer de wond erg groot is en de kans op nabloedingen ook groot is is een hechting vaak noodzakelijk. Zo’n hechting gebeurt vaak met een oplosbaar hechtdraad. Na een tijdje lost deze vanzelf op, hierdoor hoef je niet terug naar de tandarts om je hechting te laten verwijderen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.