Heren overhemden online: vind ze snel en gemakkelijk

 

Je vindt alle strijkvrije overhemden hier. Op overhemden.com maak je eenvoudig je keuze. We hebben een ruime keuze aan overhemden van alle vertrouwde merken met een gegarandeerde kwaliteit. Bepaal zelf de boord die je zoekt, de lengte van je strijkvrije overhemd,  welke de perfecte mouwlengte is en in welke pasvorm (of ‘fit’) je een overhemd zoekt of welke kleuren het overhemd moet hebben. Bestellen en betalen kan in een paar klikken en we staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven of je vragen te beantwoorden. Dankzij de filters in de linkerkolom vind je meteen het strijkvrije overhemd dat je zoekt.

Mooie hemden

Waarom je je strijkvrije overhemden nat te drogen moet hangen
Het gewicht van het water zorgt er samen met de specifieke weving van een strijkvrij overhemd voor dat dit proces succesvol is. Om een strijkvrij overhemd ook echt kreukloos te kunnen wassen en drogen moet je het nat te drogen hangen. Ook andere dan strijkvrije overhemden kan je trouwens, als ze de juiste weving hebben, zonder te strijken in de kast leggen. Wel steeds nadat je ze nat hebt uitgehangen dus.

De wasvoorschriften voor strijkvrije overhemden verschillen met die van gewone hemden. Zo mag je ze nooit op meer dan 40 graden wassen. En ook je ‘gewone’ overhemden zouden eigenlijk, net zoals je strijkvrije overhemden nooit de droogtrommel in mogen. Wasdrogers zijn namelijk ruw voor textiel en doen je overhemden veel sneller verslijten. Om moeilijke vlekken uit strijkvrije overhemden te wassen kan je beter geen hoge temperaturen gebruiken dus. Kies gewoon een goed wasmiddel tegen vlekken of een geconcentreerde vlekkenverwijderaar, die krijgen de vlekken er waarschijnlijk zelfs op lage temperaturen uit.

 

De voordelen van strijkvrije overhemden op een rijtje

Je hebt zelf vast wel gemerkt dat de meeste overhemden alweer in de was verdwijnen nadat ze hoogstens twee dagen werden gedragen. Dan moet je al snel tot het besluit komen dat het strijken van je overhemd misschien wel duurder is dan de aankoop ervan. Of je nu een partner hebt die zich opoffert of dat je er iemand voor betaalt, strijken kost heel veel tijd of anders geld.

Met die kennis zou je de volgende keer dat je een overhemd koopt zonder twijfelen moeten overwegen een klein beetje meer uit te geven voor een strijkvrij overhemd. Zo zal je op lange termijn ongetwijfeld tijd (of geld) besparen dankzij je strijkvrije shirt.

 

De magie van het strijkvrije overhemd

Het is een ingewikkeld procedé maar het is het resultaat dat telt: je overhemd komt kreukvrij uit de was.  Door zekere chemische stoffente gebruiken tijdens het productieproces, formaldehyde onder andere, kunnen moleculen in katoen geordend worden. Bovendien zal de stof dankzij deze behandeling nog compacter worden waardoor ze minder flexibel zijn. Tenminste, de eerste jaren dan toch. Eén nadeel van de techniek is immers dat de dankzij de chemische bewerking verworven eigenschappen na vele wasbeurten langzaam  verloren zullen gaan. De weving verliest z’n stijfheid en moleculen gaan zich toch weer anders schikken. Zo word je strijkvrije overhemd na verloop van tijd net iets minder strijkvrij. Overigens worden overhemden verder ook nog strijkvrij gemaakt dankzij het gebruik van bepaalden weeftechnieken. Ook synthetische stoffen door het overhemd weven kan bijdragen aan het voorkomen van kreuken.