Handige keuzes maken in de supermarkt.

Veel mensen zijn niet tevreden als ze op hun salarisstrook kijken, ze willen altijd meer verdienen. Helaas is er geen makkelijk trucje om je uren in de urenregistratie te verdubbelen zodat je meer geld krijgt. Het is echter wel mogelijk om meer geld over te houden door slimme keuzes te maken in de supermarkt. Vandaag bespreken we negen tips die ervoor zorgen dat je geld bespaart in de supermarkt, waardoor je dus meer geld overhoudt.

 

Eet groenten en fruit als ze in het seizoen zijn. Wanneer groente en fruit in het seizoen zijn, betekent dat over het algemeen dat ze goedkoper zijn.

 

Koop geen voorgewassen salades. Deze voorgewassen salades in zakjes dienen één doel: gemak. En met gemak komen hogere kosten. Je kunt de groenten voor je salade beter individueel kopen.

 

Je koopt minder snacks en/of dingen die je normaal niet kopt – en je koopt alleen boodschappen, geen geschenken en al het extra’s in de supermarkt!

 

Ga gewapend met een lijst en hou je eraan, vooral als je kinderen “helpen”.

 

Plan je maaltijden voor de week doordat je winkelt en koop dan wat er op het menu staat.

Begin met plannen voor drie of vier dagen als de hele week teveel lijkt.

 

Winkel maar één keer per week. Je zult veel meer geld uitgeven als je elke dag of meerdere keren per week in de winkel stopt.

 

Koop als je energie hebt en niet versleten bent van een drukke dag. Het is gemakkelijker om te focussen en verstandige keuzes te maken als je energie hebt en niet bezig bent.

 

Stuur je flessen terug voor de aanbetaling die je hebt betaald. Als je kinderen hebt, laat ze dan helpen met deze baan en laat ze het geld houden dat ze verdienen.

 

Winkel in bekende winkels als je moe, gestrest of gehaast bent. U vindt wat u nodig heeft en kunt er snel uit met wat u nodig heeft.