Gadgets voor bij het survivallen

Deze zomer zullen veel Nederlanders de zon opzoeken tijdens hun vakantie. Voor de mensen die een iets actievere en spannendere vakantie zoeken is survivallen een optie. Om je survivalavontuur iets beter te maken bespreken we vandaag drie gadgets die daarbij helpen.

 

Zweeds leger Firesteel

Dus je bent alleen gestrand, je bent nat, je hebt honger en je energie verdampt langzaam? Wat moet je doen? Je moet hulp krijgen, maar in de tussentijd moet je een vuur maken. Het maakt niet uit wat voor weer het is, dit Zweedse leger Firesteel helpt je precies dat te doen en creëert meteen een vonk van drieduizend graden Celsius, waardoor het vuur maken veel gemakkelijker wordt. Voor het geringe bedrag dat dit ding kost, is het bijna een misdaad om er zonder mee op survival te gaan. Je kunt er 12.000 vuurtjes mee maken, hij is goedgekeurd door de International Survival Instructors Association en laten we eerlijk zijn, het is gewoon ene geniaal iets.

 

Global Sun Oven

Nog nooit gehoord van een zonne-oven? In principe doet het wat de naam doet vermoeden. Gebruikmakend van de hitte van de zon creëer je een oven dit tot vierhonderd graden Fahrenheit kan oplopen. Met slechts eenentwintig kilo in gewicht is de oven licht voor wat het is. Zelfs in de winter kan de oven gebruikt worden en zal het alles een stuk makkelijker maken als het gaat om eten in het wild. Het is een dure survivalgadget, maar het is er zeker een waar je dankbaar voor zult zijn.

 

Achteruitrijcamera

Als je besluit om met je auto de bossen in de gaan om te proberen daar te overleven, dan is het onzes inziens erg handig als je veilig op je plek aankomt en ook weer veilig thuiskomt na de ontberingen van het survivallen. Een achteruitrijcamera set kopen is dan geen verkeerde beslissing. Een camos achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je meer overzicht hebt, wat erg van pas kan komen in de bossen.