Gadgets voor bij het survivallen

Ooit was ik een typische Nederlander die een jaar lang werkte om dan in de zomervakantie twee weken niets te doen langs het zwembad in Spanje. Tot ik ooit het survivallen ontdekte, want toen merkte ik dat je niet alleen kunt ontspannen door niets te doen, maar ook juist kunt ontspannen door terug te gaan naar de basis en je niet bezig te houden met de “moderne wereld”. In dit artikel heb ik twee gadgets verzameld die mijn survivalavonturen veel beter gemaakt hebben; de satelliettelefoon en de achteruitcamera.

 

Satelliettelefoon

Iedereen kent de frustratie van het wegvallen van een mobiele telefoonverbinding. Bij lange reizen, vooral naar afgelegen locaties, is dit waarschijnlijk meer dan eens het geval. De oplossing is een satelliettelefoon. Diensten zoals Iridium, Globalstar en Thurya bieden vrijwel overal ter wereld dekking door satellieten te gebruiken voor het verzenden van signalen in plaats van antennes die op aardgebonden torens zijn gemonteerd. Een satelliettelefoon is een bijzonder goede keuze als u naar gebieden rijdt waar de mobiele service onregelmatig of onbestaand is. De enige beperking is dat je een duidelijk zicht op de buitenlucht nodig hebt. Als u niet vaak genoeg reist om een satelliettelefoon te kopen, kunt u overwegen om er een te huren voor uw reis. Houd er rekening meer dat u meer betaalt voor oproepen. SMS-berichten kunnen u dan geld besparen.

 

Achteruitrijcamera

Achteruitrijcameras zijn een ondergewaardeerde gadget voor het survivallen. Er zijn veel gereedschappen en gadgets die het survivallen makkelijker maken, maar wat mensen vaak vergeten is het feit dat je ook veilig moet aankomen op de plek waar je gaat survivallen en na het survivallen moet je ook weer veilig thuiskomen. De beste achteruitrijcamera geeft je veel meer zicht op het gebied rond je auto, wat je wellicht goed kunt gebruiken in onvoorspelbare gebieden zoals een bos.